Månadens Salsera eller Salsero!

Här presenterar vi några av våra Salseras och Salseros.

Ellie

ellie.jpgQ: Varför gillar du att dansa salsa?
A: För att det är ren och skär glädje för mig! Jag är uppväxt med människor från många olika kulturer, bland annat latinamerikaner. En skön mix av musik , dans, språk, mat och människor. Därför har nog de latinska rytmerna fastnat hos mig, i både kropp och själ, och ligger mig varmt om hjärtat. Jag vaknar upp med ett leende varje salsatorsdag och laddar hela dagen för att på kvällen träffa mitt fina salsagäng!

Q: Hur kommer det sig att du började dansa salsa tillsammans med oss?
A: Jag har de sista 15 åren letat och letat efter salsakurser just här i Nyköping och provat några men aldrig känt mig nöjd med helheten. Det har varit lite stelt ibland, inte så bra sammanhållning i grupperna och lite påtvingad koreografi och så där, det har inte alls känts som jag. När jag dök in hos er möttes jag av en helt annan känsla. Vi har kul ihop, gruppen är en salig blandning av olika åldrar och människor och det känns verkligen som alla kan vara med oavsett om man dansat tidigare eller är helt grön. Jag trivs så bra! 

Q: Vad ger det dig att dansa salsa tillsammans med oss?
A: Glädje! Något att se fram emot och längta efter vecka efter vecka! Och utöver själva kursen gör vi ju massa annat kul ihop också. Vi åker på roliga salsafester, har middagar ihop, man träffar jämt nytt folk och vi blir bara fler och fler hela tiden vilket är jätteroligt! Vi har blivit som en liten "familj" där man kan vara sig själv. Vi dansar, skrattar, bryr oss om varann och har så väldigt kul ihop!

Christian

Christian2Q: Varför gillar du att dansa salsa?
A: För att det tillfredsställer en på så många sätt. Att dansa salsa är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med nya människor, skaffa sig nya vänner och enas i något som är så otroligt roligt och helande för både kropp och själ. 

Q: Hur kom det sig att du började dansa salsa tillsammans med oss?
A: Av en ren slump egentligen. Under en längre tid har jag sporadiskt letat efter en salsakurs i närheten av där jag bor och som inte krockade med sportaktiviteterna som mina vardagar var fyllda med. Det gick ju sådär. En dag, bara någon dag innan kursstart, fick jag höra från min syster att ni var i stan och att ni skulle hålla i en kurs som inte krockade med mina träningstider. Det är jag väldigt tacksam för, för det var startskottet till den salsafeber jag har idag. 

Q: Vad tycker du om oss som lärare?
A: Ni är väldigt roliga och lätta att umgås med. Tycker att det är så härligt att ni bjuder på er själva så pass mycket som ni gör, för det sprider positiv energi och lättar upp stämningen i danslokalen. Dessutom gillar jag sättet ni lär ut på, dvs kombinationen av en kort teoretisk genomgång för att sedan få öva in det rent praktiskt. Det gör att dansen blir väldigt lätt att ta till sig. 

 Irene

irene.jpg

Q: Varför tycker du om att dansa salsa?
A: Dans är livet tycker jag. Alla sorters dans är roligt, men i salsan har vi också fått ihop ett bra gäng och vi vågar vara oss själva. Det gör ganska mycket att man känner varandra så man kan ta ut svängarna och törs prova på nya saker. Salsa för mig är glädje och mungiporna går inte att få ner, förutom när vi "vrider armarna av varandra" i någon skum snurr man inte fått greppet om ännu.

Q: Hur kom det sig att du började dansa salsa med oss?
A: Såg en annons på ICA-butiken och sedan var det kört. Har även dansat och gått några kurser i Stockholm, men då var det LA-style. Nu är det skönt att vara på hemmaplan. 

Q: Vad tycker du om oss som lärare?
A: Jag tycker att ni är bra på det sättet att ni är mänskliga och kan lyssna på om vi tycker något kanske inte stämmer i en snurr. Ni är roliga att vara med och bjuder på er själva. Sedan kan jag väl också tycka att vi skulle byta danspartner lite oftare så att alla tjejer får dansa mer. Jag är mycket glad över att ni har startat de här kurserna och beundrar att ni orkar hålla på. Tack till Er, våra duktiga lärare, och en stor kram till alla salseras och salseros!

Robert

robert-2.jpgQ: Varför tycker du om att dansa salsa?
A: Det är så otroligt roligt! Allt som oftast kommer jag på mig själv med att stå och le.

Q: Hur kom det sig att du började dansa salsa tillsammans med oss?
A: Jag gick en salsakurs för mer än 10 år sedan. Nu hade jag bestämt mig att börja igen. Skrev in mig på en kurs på Folkuniversitet och började där. I samma veva drog ni igång i Södertälje och några vänner tyckte att jag skulle följa med på en prova-på-lektion. Efter det var valet enkelt, jag blev kvar hos er och lyckades avsluta kursen på Folkuniversitetet.

Q: Varför tror du att det är fler tjejer än killar som dansar Salsa?
A: Generellt så tror jag att killar är räddare att göra bort sig än tjejer och är det sedan något som många inte tror är maskulint så blir det ännu ett hinder. Dock är den kubanska salsan riktigt macho för oss killar likväl som väldigt sensuell för tjejerna. Sedan finns det fördelar att vara få killar då tjejerna drar i en…

Sedan tror jag att takten finns hos både tjejer och killar. Det bästa är när man inser att ingen hinner titta så mycket på vad något annan gör då man är så upptagen med sig själv. Och alla gör fel hela tiden men har man en gång provat Rueda de Casino så är man fast!

Eva

eva.jpgQ: Varför tycker du om att dansa salsa?
A: Lycka är att dansa i allmänhet, salsa i synnerhet. Att röra sig till salsarytmer är så himla härligt! Jag har alltid ett stort flin i ansiktet när jag åker hem från en danskväll.

Q: Hur kom det sig att du började dansa salsa?
A: Jag gick en kurs på 10 gånger för lika många år sedan men därefter blev det inte mer än så. Nu har jag tagit upp salsan igen och det är ännu roligare denna gång. Mycket på grund av att vi förutom kursen även åker iväg och dansar tillsammans på olika aktiviteter och salsaklubbar.

Q: Hur kom du igång med salsan igen?
A: Min bror och svägerska var hos vänner som bjudit in några instruktörer för att förgylla festen. Då min bror gillade pedagogiken och då personkemin stämde så testade jag. Nu åker jag gladeligen från Stjärnhov till Södertälje varje tisdag och det är det värt! 

Rickard

rickard.jpgQ: Varför gillar du att dansa salsa?
A: Jag tycker det är generellt sett väldigt roligt att dansa. Det som gör salsa så roligt och spännande är takten och rytmen som man får röra sig till. Det är en dans där det går att utvecklas väldigt mycket, både inom sin dansstil men också som person. 

Q: Hur kom det sig att du började dansa salsa?
A: Jag började dansa lite salsa i Umeå för ett år sedan. Det var väldigt kul men jag tyckte inte att jag lärde mig så mycket. Mina föräldrar hade tidigare börjat dansa med föreningen och de rekommenderade starkt att jag skulle börja dansa med dem istället. Jag började sommaren 2012 och är sedan dess fast.

Q: Hur vill du utveckla din salsastil ytterligare?
A: Jag vill fortsätta träna tillsammans med er, och fortsätta nöta in en egen maskulin stil. Bygga på med snurrar, olika positioner och synkoperingar. Det är fruktansvärt kul och jag ska bli säkrare, snabbare och bättre helt enkelt! 

Susann

susann.jpg

Q: Varför tycker du om att dansa salsa?
A: Det finns tillfällen i livet som inte kan få oss att sluta le. En av dessa är för mig att dansa salsa.

Q: Varför började du dansa salsa?
A: När den värsta tiden var över efter min bröstcancer kom jag till insikt att dans skulle hela mig och min kvinnlighet. Att dansa salsa med er blev självklart!

Q: Tycker du det är bra att man kan dansa salsa i Trosa?
A: Absolut! Det är en stor förmån att för oss Trosabor att kunna dansa salsa här i vår fina lilla stad. 

Björn

bjorn.jpg

Q: Varför tycker du om att dansa salsa?
A: Det är svårt att inte le när man dansar salsa, speciellt som nybörjare. Antingen ler men för att man gör lite fel eller för att man gör mycket rätt. Och båda är kul! Men framför allt älskar jag att dansa salsa för att jag kommer så nära min underbara kvinna och får samarbeta och njuta med henne i utmaningen. Det är fantastiskt härligt! 

Q: Hur kom det sig att du började dansa salsa?
A: Jag började dansa salsa mest av en slump men jag fortsatte därför att ni är väldigt duktiga på att lära ut; dansen, glädjen och samvaron kring salsan. Ert sätt att vara och lära ut tilltalar mig mycket! 

Q: Varför ska man börja dansa salsa tycker du?
A: Det finns så många orsaker. Gör det för att komma igång och röra på dig, öva upp motorik, skaffa en aktivitet med den du älskar eller är kär i, utmana dig själv och väx med självkänslan i dansen men nummer 1: Bli kung eller drottning på klubben! Utan en droppe alkohol. Oslagbart! Viva Salsa Para Siempre! 

Annamaria

annamaria.jpg

Q: Varför tycker du om att dansa salsa?
A: Jag gillar att dansa salsa just för att jag känner mig så fri och blir glad av det.

Q: Hur kom det sig att du började dansa salsa?
A: Jag blev tipsad om salsan i en ICA-butik hemma och att jag skulle komma och pröva på. Så klart gjorde jag det och jag har dansat salsa nu i flera år. Började i mitten av 9:an, går nu 2:a året på gymnasiet.

Q: Kommer du att fortsätta dansa salsa?
A: Ja, absolut. Salsa är något som jag älskar att göra. Kommer dansa så länge jag bara kan...

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)